Tijdens de ademsessie kan de psoas massage release (met kleding aan) ingezet worden als ondersteuning vastzittende emoties/ trauma's te doorbreken. In combinatie met een chakra healing.

De Psoas, of Iliopsoas, is een grote spier(groep), die je romp met je benen verbindt. Hij loopt van de onderkant van de wervelkolom naar de bovenkant van je dijbenen. Anatomisch gezien heeft deze spier zeer veel functies. Door de psoas kun je je heupen buigen, je romp voorover buigen of je benen op trekken als je ligt. Het is de grote motor achter lopen. Als de psoas niet zacht en ontspannen is kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals; pijn in de onderrug, stijfheid, buikpijn, darmklachten, geblokkeerde ademhaling en nog meer. Door bijvoorbeeld veelal in dezelfde houding te zitten maar ook door het trainen van je buikspieren kan psoas verkorten waardoor er extra spanning op de onderrug en de ingewanden kan ontstaan. Het is belangrijk dat de psoas niet te kort wordt maar weer lengte krijgt.

Naast deze belangrijke anatomische functies komt de psoas ook als eerste in actie bij een fight-, flight- of freeze reactie. De psoas reageert fysiek op stress: hij spant aan. De psoas wordt ook wel 'de spier van de ziel genoemd'. Vaak zien we bij een massage van de psoas dat er emoties loskomen. Dat hou je allemaal daar vast, diep in je buik. Door massage kun je je psoas spier lang,ontspannen en zacht houden waarmee je fysieke en emotionele klachten voor kunt zijn of kunt verhelpen.

#ademwerk #holisticbreath #ademsessie #cacaoceremonies #breathwork #chakrahealing #massage #holistisch #psoasmassage #verbondenadem #cacao #kakaw #healing #energetisch